Stöd oss

Hos BarnSamariten kan du göra skillnad för utsatta barn i världen på det sätt som passar dig bäst. Du kan bli månadsgivare, köpa gåvor i vår gåvoshop eller skänka en gåva till vårt allmänna arbete.

Oavsett hur du stöder bidrar du till att ge fler barn en trygg uppväxt och en bättre framtid. Genom att ge en gåva till BarnSamariten gör du vårt långsiktiga arbete möjligt. Vi arbetar med utbildning, försörjning, hälsa och barns rätt till trygghet och skydd. Du kan vara med och bidra till att fler barn får chans till en bättre framtid. 

BarnSamariten har 90-konto som kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Det betyder att vi uppfyller högt ställda krav och att årliga kontroller görs av vår verksamhet. Du kan stödja barns möjlighet till en bättre framtid genom att ge en gåva. Vi tar även emot minnesgåvor och testamenten.

Skattereduktion

BarnSamariten är godkända för skattereduktion. För att du som givare ska kunna få del av detta måste du skänka minst 200 kronor per tillfälle till godkända gåvomottagare och komma upp i minst 2 000 kronor på ett år.
Läs mer här

manadsgivare-barnsamariten.svg

Månadsgivare

Ett av de bästa sätten att hjälpa utsatta barn till ett bättre liv är att bli månadsgivare.

engangsgava-barnsamariten.svg

Engångsgåva

Välj att ge en engångsgåva via swish, bankgiro eller plusgiro. Om du önskar få ett gåvobevis, ge din gåva via gåvoshopen.

second-hand-barnsamariten.svg

Second Hand

Vill du veta mer om hur din Second Hand-butik kan vara med och göra skillnad?

foretag-barnsamariten.svg

Företag

Du vet väl om att du kan vara med och göra skillnad med ditt företag.

Testamente BarnSamariten - Illustration av papper o penna

Testamente

Genom att uttrycka din sista vilja kan du efter din bortgång få vara med och skapa liv och framtidstro.

utlandsgava-barnsamariten.svg

Gåva från annat land

Bor du i ett annat land än Sverige och vill ge en gåva till BarnSamariten?

Frågor & svar

Kan jag få skattereduktion för mina gåvor?

BarnSamariten är godkända för skattereduktion hos Skatteverket sedan 2020. För att du som givare ska kunna få del av detta måste du skänka minst 200 kronor per tillfälle och komma upp i minst 2 000 kronor på ett år. Både dina gåvor som månadsgivare och gåvorna i gåvoshopen räknas, så länge varje gåva är på minst 200 kronor och det totala årsbeloppet uppnår 2000 kronor. Du har möjlighet att få tillbaka 25 % av det du har skänkt, dock max 3000 kronor (inkomståret 2024). Meddela oss om du önskar få del av skattereduktion

E-post: info@barnsamariten.se
Telefon: 036-37 79 00

Kan jag betala med swish i gåvoshopen?

Ja, du kan betala med swish och kort. Väljer du swish kommer du få öppna swish-appen på din telefon och signera betalningen med mobilt bank-ID. Tänk på att låta webbsidan med gåvoshopen laddas klart. Stäng inte webbläsarfönstret förrän processen är klar.

Vart går pengarna?

Din gåva används för att hjälpa utsatta barn, kvinnor och familjer. Vi jobbar med lokala partners i Etiopien, DR Kongo, Brasilien och Zambia. BarnSamariten har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilket garanterar att pengarna används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt. Några av våra fokusområden är:

  • Barns rätt till utbildning
  • Barn i kriser och utsatta situationer
  • Barns rättigheter och hälsa
  • Barns rätt till trygghet och skydd

Du kan även välja att ge din gåva där behoven är som störst.

Hur länge måste man vara månadsgivare?

Du väljer själv hur länge du önskar vara med som månadsgivare. Det är frivilligt och finns ingen bindningstid eller tvång på hur lång tid du måste vara med.