Tillsammans förändrar vi liv

Månadsgivare – flygande hjärta – vit

Bli månadsgivare

Ett av de bästa sätten att hjälpa utsatta barn till ett bättre liv är att bli månadsgivare

Utbildning_icon

Utbildning Etiopien

Samarbetet med 3D Hope For Tomorrow, möjliggör utbildning för barn på landsbygden

gavoshop-barnsamariten.svg

Gåvobevis

Ge bort en fin hälsning samtidigt som du ger någon annan möjlighet att få en bättre tillvaro

Vårt arbete

Vi bedriver vårt hjälparbete på olika platser i världen, men främst i Etiopien, DR Kongo, Brasilien och Zambia.

BarnSamariten arbetar förebyggande för att barn ska få möjlighet till en långsiktig positiv utveckling, i en trygg miljö där deras rättigheter är tillgodosedda. Vårt arbete har ett fokus på barn och familjer och då i synnerhet flickors lika villkor, eftersom de hör till en av de mest diskriminerade grupperna i världen.

Etiopien_puff_startsida_23

Etiopien

I Etiopien satsar vi på utbildning och en viktig del är att stärka flickor för att förhindra bl a barnäktenskap.

Hjälp- till självhjälpsprojekt är ett annat sätt att hjälpa den fattiga befolkningen.

DR Kongo Mukwege.jpg

DR Kongo

Vi bidrar till att rädda flickor från sexslaveriet på bordellerna i samarbete med Dr. Mukwege och Panzi Foundation. Vi stöder även yrkes-

utbildning för våldtagna kvinnor med barn.

Brasilien_startsida_puff

Brasilien

Vi arbetar förebyggande för att barn som kommer från slummen inte ska bli gatubarn. Förskolor, kriscenter och läxhjälp är en del av insatserna. Båtkliniken når fiskefolket med sjukvård.

Zambia_startsida_puff

Zambia

I Livingstone stöder vi ett bebishem för övergivna, föräldralösa barn. Alkoholmissbruket bland barn och vuxna är stort i landet, vår partner arbetar för att sprida kunskap om alkoholens förödande konsekvenser.

Startsida_om oss

Om BarnSamariten

BarnSamaritens uppdrag är att bekämpa fattigdom och utsatthet och vår primära målgrupp är barn. Alla barn har rätt att få vara trygga och att få vara just barn – därför sätter vi alltid dom i fokus.

Våra insatser sker på gräsrotsnivå, nära barnen och deras familjer. På så sätt skapar vi långsiktig förändring för individer såväl som för hela samhället. Vi arbetar för barns rätt till utbildning, omsorg och hälsa. Genom att bli månadsgivare eller ge bort en gåva från vår gåvoshop är du med och gör skillnad.
Tillsammans arbetar vi för en bättre värld!

Fler sätt att ge

Hos oss kan du göra skillnad för utsatta barn i världen på det sätt som passar dig bäst. Du kan välja att ge en engångsgåva, ge regelbundet
som månadsgivare eller ge bort ett gåvobevis i vår gåvoshop
till någon du vill fira.

Tack för att du är med och gör skillnad!

Företag Barnsamariten – Illustration av en portfölj

Företag

Företagare, samarbeta med oss på det sätt som passar er bäst.

Gåvoshop Barnsamariten – Illustration av en korg med rött handtag

Gåvoshop

Födelsedag, bröllop eller gå-bort-present. Här kan du skapa
gåvobevis för alla tillfällen. Välj bland olika gåvor i vår gåvoshop.

Testamente BarnSamariten - Illustration av papper o penna

Testamente

För oss är det ett stort förtroende att få föra någons sista
vilja vidare genom att stå som mottagare av testamente.

Startsida_SaG_story

Fri från livet som sexslav

Allt förändrades när min far åkte till Shabunda för att söka ett bättre liv. Han kom aldrig mer tillbaka och då var jag 10 år gammal. Min mamma hade inte råd att försörja oss sju syskon, så jag skickades till ett hem där jag tvingades arbeta som husslav. Jag fick väldigt lite mat och led mycket och efter en tid bestämde jag mig för att rymma. Det var dock väldigt svårt för mig att få tag i mat och till slut hamnade jag på en bordell för att kunna överleva. Jag hade inte någon annanstans att ta vägen. Under en lång tid utnyttjades jag flera gånger varje dag av män utan att få någon betalning och jag trodde jag skulle dö. Allt var en mardröm.

Idag hjälper jag andra flickor genom att prata med dom och berätta att jag varit i samma situation, men att det finns en väg ut.

En dag fick jag kontakt med en fältorganisation. De berättade om ett "Safe House" dit prostituerade flickor kunde få komma och jag fick hjälp av dom. Idag har mitt liv förändrats totalt. Jag har allt jag behöver sedan jag kom hit och jag får även gå i skolan. När det gäller mina studier är jag den bästa i klassen. Idag hjälper jag andra flickor genom att prata med dom och berätta att jag varit i samma situation, men att det finns en väg ut. Varje dag tackar jag Gud för min nya familj, BarnSamariten och Panzi för deras omsorg och medkänsla. Jag känner idag till mina rättigheter och vet att man ska fördömma övergrepp och trakasserier mot barn. Tack!

*Benija heter något annat i verkligheten.

Senaste nyheterna

Nyhetsbrev och andra händelser
Se alla nyheter här