Tillsammans förändrar vi liv

Månadsgivare – flygande hjärta – vit

Bli månadsgivare

Ett av de bästa sätten att hjälpa utsatta barn till ett bättre liv är att bli månadsgivare.

Vårt arbete

Vi arbetar för att förbättra barn- och familjers liv genom utbildning, hälsa, försörjning, trygghet och skydd.

Gåvoshop

När du handlar i vår gåvoshop får du ett fint gåvobevis att ge bort. Gåvorna är en del av våra långsiktiga insatser för att ge barn en bättre framtid.

Skattereduktion

När du ger minst 200 kronor i månaden under ett kalenderår får du tillbaka 25 %. En månadsgåva på 200 kronor "kostar" alltså 150 kronor.

Vårt arbete

Vi bedriver vårt hjälparbete på olika platser i världen, men främst i Etiopien, DR Kongo, Brasilien, Zambia och Portugal.

BarnSamariten arbetar förebyggande för att barn ska få möjlighet till en långsiktig positiv utveckling, i en trygg miljö där deras rättigheter är tillgodosedda. Vårt arbete har ett särskilt fokus på flickors lika villkor eftersom de hör till en av de mest diskriminerade grupperna i världen.

Etiopien Utbildning.jpg

Etiopien

I Etiopien satsar vi på utbildning och en viktig del är att stärka flickor för att förhindra bl a barnäktenskap.

Hjälp- till självhjälpsprojekt är ett annat sätt att hjälpa den fattiga befolkningen.

DR Kongo Mukwege.jpg

DR Kongo

Vi bidrar till att rädda flickor från sexslaveriet på bordellerna i samarbete med Dr. Mukwege och Panzi Foundation. Vi stöder även yrkes-

utbildning för våldtagna kvinnor med barn.

Brasilien.jpg

Brasilien

Vi arbetar förebyggande för att barn som kommer från slummen inte ska bli gatubarn. Förskolor, kriscenter och läxhjälp är en del av insatserna. Båtkliniken når fiskefolket med sjukvård.

Zambia Nakatindi-1.jpg

Zambia

I Livingstone stöder vi ett bebishem för övergivna, föräldralösa barn. Alkoholmissbruket bland barn och vuxna är stort i landet, vår partner arbetar för att sprida kunskap om alkoholens förödande konsekvenser.

Portugal.jpg

Portugal

Övergivna barn och barn som på grund av misshandel, övergrepp eller missbruk inte kan var kvar i hemmet får en trygg plats på det kriscenter vi understöder .

Etiopien Edile.jpg

Bortgift mot sin vilja

"Jag var på väg hem från skolan när jag träffade en äldre man som kom på motorcykel. Jag hade sett honom och motorcykeln tidigare när jag gick till och från skolan."

Zambia Nakatindi-5.jpg

Om BarnSamariten

BarnSamaritens uppdrag är att bekämpa fattigdom och utsatthet. Vår primära målgrupp är barn. Alla barn har rätt att få vara trygga och att få vara barn. Därför sätter vi alltid barnet i fokus.

Våra insatser sker på gräsrotsnivå, nära barnen och deras familjer. På så sätt skapar vi långsiktig förändring för individer såväl som för hela samhället. Vi arbetar för barns rätt till utbildning, omsorg och hälsa. Genom att bli månadsgivare eller att ge bort en gåva från vår gåvoshop är du med och gör skillnad. Tillsammans arbetar vi för en bättre värld.

Fler sätt att ge

Hos oss kan du göra skillnad för utsatta barn i världen på det sätt som passar dig bäst. Du kan välja att ge en engångsgåva, ge regelbundet som månadsgivare eller att ge bort ett gåvobevis i vår gåvoshop till någon du vill fira.

Tack för att du är med och gör skillnad!

Gåvoshop Barnsamariten – Illustration av en korg med rött handtag

Gåvoshop

Födelsedag, bröllop eller gå-bort-present. Här kan du skapa gåvobevis för alla tillfällen. Välj bland olika gåvor i vår gåvoshop.

Företag Barnsamariten – Illustration av en portfölj

Företag

Företagare, samarbeta med oss på det sätt som passar er bäst.

DR Kongo Save a Girl.jpg

13 år och utnyttjad som sexslav

Endast 13 år gammal förlorade Iréne* sin far. Utan något stöd hade hon ingen annan lösning än att börja arbeta i en bar. Hon jobbade inte bara som servitris, utan utnyttjades av sin chef för sexuella tjänster till kunderna. Hon förvandlades till en sexslav som prostituerades av chefen. Irénes olycka blev ännu värre när hon efter en tid blev gravid och omöjligt kunde veta vem av kunderna som är barnets far. Hon blev så påverkad att hon fullständigt förlorade fotfästet. Hon betydde inte något längre, inte ens halliken ville ha henne eftersom hon inte var lönsam som gravid.

Iréne ber Gud om att ”Dr Mukwege, BarnSamariten och Panzi ska finnas för evigt".

Efter att ha upplevt girighet, otacksamhet och utnyttjande, var inte Iréne sen att svara på erbjudandet om att få bli omhändertagen på ett Safe House. Iréne och hennes barn, som föddes efter fullgången graviditet, omhändertogs och hon fick allt hon behöver för att leva ett tryggt liv. Hon går en sömnadsutbildning och varje dag får hennes barn leka på sjukhusets lekplats med andra barn. Hon saknar ingenting och idag har börjat läka efter allt hon varit med om.

Tack vare Panzi och BarnSamariten har hon idag förutsättningar för att kunna leva ett liv där hennes drömmar kan gå i uppfyllelse. Irénes är bara en av många unga flickor med liknande berättelser.

*Iréne heter något annat i verkligheten.

Senaste nyheterna

Nyhetsbrev och andra händelser
Se alla nyheter här