Bli månadsgivare

Ett av de bästa sätten att hjälpa utsatta barn till ett bättre liv är att bli månadsgivare. Vi rekommenderar autogiro, som är det mest miljövänliga och kostnadseffektiva sättet att betala men det går även att bli månadsgivare via bankgiro.

När du anmäler dig som månadsgivare får du ett välkomstbrev på posten. Du kommer även att få ett nyhetsbrev i din brevlåda varje månad där vi berättar från något av våra projekt. Nyhetsbrevet går även bra att få via e-post.

Skattereduktion

När du ger minst 200 kronor i månaden under ett kalenderår får du tillbaka 25 %. En månadsgåva på 200 kronor "kostar" alltså 150 kronor. Både dina gåvor som månadsgivare och gåvorna i gåvoshopen räknas, så länge varje gåva är på minst 200 kronor och det totala årsbeloppet uppnår 2 000 kronor. Du har möjlighet att få tillbaka 25 % av det du har skänkt, dock max 1500 kronor. Meddela oss om du önskar få del av skattereduktion.
E-post:info@barnsamariten.se
Telefon:036-37 79 00

Autogiro

Det enklaste sättet att bli månadsgivare via autogiro är att fylla i dina uppgifter digitalt och signera med Mobilt BankID.

Blankett autogiro

Vill du hellre skriva ut autogiro-blanketten och fylla i den för hand går det också bra. Du kan fota/scanna in den till oss eller skicka in den med posten.

Blankett hemskickad

Om du inte har möjlighet att signera med Mobilt BankID eller själv kan skriva ut autogiro-blanketten kan du få den hemskickad. Mejla oss dina uppgifter till info@barnsamariten.se eller ring oss på 036-37 79 00.

Bankgiro

Om du hellre önskar att bli månadsgivare via bankgiro så mejla oss dina uppgifter (namn, adress, telefonnummer, månadsbelopp) till info@barnsamariten.se så hör vi av oss.

Frågor & svar

Kan jag få skattereduktion för mina gåvor?

BarnSamariten är godkända för skattereduktion. För att du som givare ska kunna få del av detta måste du skänka minst 200 kronor per tillfälle och komma upp i minst 2000 kronor på ett år. Både dina gåvor som månadsgivare och gåvorna i gåvoshopen räknas, så länge varje gåva är på minst 200 kronor och det totala årsbeloppet uppnår 2000 kronor. Du har möjlighet att få tillbaka 25 % av det du har skänkt, dock max 1500 kronor. Meddela oss om du önskar få del av skattereduktion

E-post: info@barnsamariten.se
Telefon: 036-37 79 00

Hur länge måste man vara månadsgivare?

Du väljer själv hur länge du önskar vara med som månadsgivare. Det är frivilligt och finns ingen bindningstid eller tvång på hur lång tid du måste vara med.

Vart går pengarna?

Din gåva används för att hjälpa utsatta barn, kvinnor och familjer. Vi jobbar med lokala partners i Etiopien, DR Kongo, Brasilien, Zambia och Portugal. BarnSamariten har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilket garanterar att pengarna används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt. Några av våra fokusområden är:

  • Barns rätt till utbildning
  • Barn i kriser och utsatta situationer
  • Barns rättigheter och hälsa
  • Barns rätt till trygghet och skydd

Du kan även välja att ge din gåva där behoven är som störst.

Kan jag bli fadder åt ett specifikt barn?

Som månadsgivare till oss blir man inte fadder till ett specifikt barn utan man blir en del av ett kollektivt fadderskap. Du kan välja att styra din gåva till ett specifikt projekt men inte till ett specifikt barn.