Second hand

Secondhandbutiker utgör en viktig markör i samhället. Butikerna signalerar socialt ansvar, omsorg om medmänniskor och omtanke
om miljö och klimat.

Att som konsument fortsätta att använda begagnade prylar är utan tvekan väldigt resurssmart. Ett klädesplaggs största miljö- och klimatpåverkan sker vid produktionen. Att tänka klimatsmart genom att handla på second hand påverkar både den egna plånboken men även möjligheten att vara med och göra en social skillnad i olika hjälpprojekt. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Många insatser görs av ideella krafter på secondhandbutiker i vårt land varje vecka. Den sociala insatsen som butikerna medverkar till är av stor vikt och vi är tacksamma till de butiker som av sitt överskott hjälper barn runt om i världen. Vi vet att verksamheten i butikerna drivs framåt av eldsjälar.

Second Hand

Tänk att det man tidigare slängde på tippen nu kommer till användning. Vi är många som tycker det känns bra att handla i secondhandbutiker.

BarnSamariten förmedlar gåvor från olika secondhandbutiker till projekt i världen som de själva väljer. De insatser vi driver finns beskrivna i denna informationstidning och på vår hemsida. Vi drivs av övertygelsen att vi i vår del av världen kan ta ett större ansvar för att sträcka hjälpande händer till barn och familjer som lever i utanförskap och fattigdom runt om i världen. När jag besöker second hand-butiker runt om i Sverige berörs jag av deras engagemang, uthållighet och noggrannhet. Det är inspirerande att möta dem som arbetar praktiskt i butikerna, men också ledningsgrupperna. Tillsammas gör ni skillnad!

Om er secondhandbutik vill ha ett besök av BarnSamariten för att få veta mer om vad just ni kan vara med och bidra till, det kan handla om en punktinsats eller ett långsiktigt åtagande, så finns alla möjligheter. Ni är alltid välkomna att höra av er, så berättar vi mer.

Stefan Second Hand.png

Kontakt Second Hand
Stefan Ström
stefan@barnsamariten.se