Engångsgåva

Genom att ge en gåva till BarnSamariten gör du vårt långsiktiga arbete möjligt. Vi arbetar med utbildning, försörjning, hälsa och barns rätt till trygghet och skydd. Du kan vara med och bidra till att fler barn får chans till en bättre framtid.

Engångsgåva Swish.jpg

Swish 901 13 05

BarnSamariten

Engångsgåva Bankgirot.jpg

Bankgiro 901-1305

BarnSamariten

Engångsgåva Plusgirot.jpg

Plusgiro 90 11 30-5

BarnSamariten

Vill du göra skillnad för utsatta barn?


Förutom att skänka en gåva kan du köpa något i vår gåvoshop.

Du kan även bli månadsgivare. Som månadsgivare gör du vårt långsiktiga arbete möjligt. Vi arbetar med utbildning, försörjning, hälsa och barns rätt till trygghet och skydd. Du kan vara med och bidra till att fler barn får chans till en bättre framtid.

Frågor & svar

Kan jag få skattereduktion för mina gåvor?

BarnSamariten är godkända för skattereduktion. För att du som givare ska kunna få del av detta måste du skänka minst 200 kronor per tillfälle och komma upp i minst 2 000 kronor på ett år. Både dina gåvor som månadsgivare och gåvorna i gåvoshopen räknas, så länge varje gåva är på minst 200 kronor och det totala årsbeloppet uppnår 2000 kronor. Du har möjlighet att få tillbaka 25 % av det du har skänkt, dock max 3000 kronor (inkomståret 2022). Meddela oss om du önskar få del av skattereduktion

E-post: info@barnsamariten.se
Telefon: 036-37 79 00

Vart går pengarna?

Din gåva används för att hjälpa utsatta barn, kvinnor och familjer. Vi jobbar med lokala partners i Etiopien, DR Kongo, Brasilien, Zambia och Portugal. BarnSamariten har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll, vilket garanterar att pengarna används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt. Några av våra fokusområden är:

  • Barns rätt till utbildning
  • Barn i kriser och utsatta situationer
  • Barns rättigheter och hälsa
  • Barns rätt till trygghet och skydd

Du kan även välja att ge din gåva där behoven är som störst.